Wandelcoaching

Als gecertificeerd wandelcoach verzorg ik wandelcoaching.

Wandelcoaching Molenpad: Letterlijk en figuurlijk in beweging komen in de natuur, jouw natuurlijke talenten en krachten ontdekken die jou helpen om jouw problemen op te lossen, jou weer helemaal tot je recht laten komen. Een wandelcoach-traject bij Molenpad gaat uit van positieve psychologie en is oplossingsgericht met een compassievolle en praktische, effectieve aanpak.

Herken je dit ?

 • Je voelt je niet meer op je plaats in je werk: je wil wat anders maar weet niet wat of hoe;
 • Je werk levert jou geen energie meer op, je bent elke avond zo moe, je komt tot niets meer;
 • Je piekert de laatste tijd zoveel, je voelt je onzeker;
 • Je denkt is dit het nu? ”Is dit hoe ik wil leven”;
 • Je voelt je opgejaagd, je staat altijd aan. Je gaat richting Burn-out;
 • Je weet niet meer hoe je alle ballen in de lucht moet houden, werk, relatie, studie, gezin, je moet zoveel;
 • Je wil je oude patronen loslaten, maar weet niet hoe;
 • Je wil je levensverhaal uiten, om er op een betere manier mee om te kunnen gaan.
IMG_20201029_094108 (002)

Dat kan anders!

 • Weer plezier en energie in je werk en leven;
 • Weer voelen dat je groeit, floreren;
 • Ervaren dat jij je leven zo kunt inrichten dat het voor jou waardevol en zinvol is;
 • Weer zin in de week die er aan komt;
 • Weer rust en balans en niet meer zo veel moeten;
 • Weer weten wat echt belangrijk voor je is.

Wandelcoachtrajecten worden op maat gemaakt. Soms heb je vragen over meerdere levensthema’s: denk hierbij aan vragen vanuit bijvoorbeeld, studie, werk, relaties, opvoeding, verlieservaringen en de wens naar zingeving.

Elke vraag kan met een wandeltraject onderzocht worden. Soms is een combinatie van buiten wandelen en binnen in het Molenpad oefeningen en of gesprekken voeren een effectieve manier om tot resultaat te komen.

· De wandelingen kunnen variëren van 1 tot 1,5 uur, Bij een wandeltraject kunnen we afspreken dat je oefeningen en thuisopdrachten doet en je gaat “thuis” de natuur in, ook zijn er tussendoor digitale contact momenten.

Recentie

Onderstaande recensie geeft een zicht op wat bovenstaand traject ook voor jou zou kunnen betekenen.

Ik wist waar ik naar toe wilde, maar omdat het in mijn hoofd een grote en onoverzichtelijke stap was, wist ik niet hoe ik moest beginnen. Gedurende mijn wandelingen is mijn doel veranderd. Ik wilde meer bezig zijn met naar mezelf te luisteren. Een weg die ik inmiddels een tijd geleden ben ingeslagen. Achteraf gezien was dat wat diep van binnen al die tijd al borrelde, klaar om aangewakkerd te worden. Lia heeft me geholpen door haar vragen dusdanig te stellen, ik anders ben gaan nadenken over mezelf en de situaties waarin ik me gevangen voelde en niet mezelf kon zijn. Ze drong door tot de kern. Iets wat ik diep van binnen al zo voelde maar me niet bewust van was. Het bleef een onrustig gevoel. Door haar vragen en me te helpen zelfbewuster te worden, ben ik meer op mezelf gaan vertrouwen.

Door altijd de juiste vragen te stellen ben ik anders naar mezelf gaan kijken en wat ik wil. Wat vind ik belangrijk, wat heb ik nodig en wat maakt me blij. Ik ben helemaal niet meer bezig met anderen en wat ze van me vinden en verwachten maar ik ben door haar naar mezelf gaan luisteren. Lia luistert naar me. Ze haalt me uit mijn hoofd en laat me voelen. Even in het hier en nu zijn. Ze vraagt door waardoor ik zelf dieper naar binnen kijk, durf te kijken. Terug naar mijn intuïtie.

Ik ben ‘wakker geworden’ door Lia. Ik wandel nu bijna iedere dag. Ik geniet enorm van het buiten zijn. De rust van de natuur, de ontspanning en me “vrij” voelen. Ik leer steeds beter naar mijn gevoel te luisteren en te doen waar ik blij van word. Het meest tevreden ben ik over wat de wandelingen me op hebben geleverd. Vertrouwen en motivatie om eindelijk mijn eigen weg in te slaan. Me helpen onderzoeken waar die onrust nou vandaan kwam. Het geeft me energie en vertrouwen in mezelf. Ik heb zin om aan de slag te gaan met mijn gevoel, weer durven te dromen. Ik voel me steeds sterker in mijn eigen kracht staan. Stap voor stap, op mijn tempo en op mijn manier. Wat voelt dat goed!

Lia is een prachtig mens. Ze stelde altijd vragen waardoor ik ging nadenken over mezelf, dieper naar binnen durfde te kijken. Ze heeft me geholpen hoe ik tijdens deze wandelingen uit mijn hoofd kon komen waardoor ik ging voelen, voelen wat er diep van binnen borrelde. Ze daagde me uit met haar vragen, maakte me letterlijk wakker!

Voor mij is ze een cadeau en ze had niks anders kunnen doen. Ik ben dankbaar dat ze op mijn pad is gekomen.
Michelle van Der Veer
Leerplicht ambtenaar
error: Dit materiaal is auteursrechtelijk beschermd.