Wandelcoaching Molenpad

Als gecertificeerd wandelcoach verzorg ik wandelcoaching.

Letterlijk en figuurlijk in beweging komen in de natuur, jouw natuurlijke talenten en krachten ontdekken die jou helpen om jouw problemen op te lossen, jou weer helemaal tot je recht laten komen. Een wandelcoach-traject bij Molenpad gaat uit van positieve psychologie en is oplossingsgericht met een compassievolle en praktische, effectieve aanpak.

Wandelcoachtrajecten worden op maat gemaakt. Vraagstukken  zoals (werk)stress, welzijn en gezondheid. Psychische en lichamelijke stressklachten, problemen met concentratie en aandacht en problemen met sociaal functioneren verminderen. Meer bevlogenheid en plezier op het werk.

DSC03370 (002)

Elke vraag kan met een wandelcoach traject onderzocht worden. Soms is een combinatie van wandelen en in het Molenpad oefeningen en of gesprekken voeren een effectieve manier om tot resultaat te komen.

  • De wandelingen kunnen variëren van 1 tot 1,5 uur. Bij een wandeltraject kunnen we afspreken dat je oefeningen en thuisopdrachten doet en je gaat “thuis” de natuur in, ook zijn er tussendoor digitale contact momenten. 

Het onderzoek "Effectmeeting wandelcoaching"

Agnes van den Berg (2016) toont aan dat wandelcoaching significant positieve effecten heeft op (werk)stress, welzijn en gezondheid. Psychische en lichamelijke stressklachten, problemen met concentratie en aandacht en problemen met sociaal functioneren verminderen door wandelcoaching. Bevlogenheid en plezier op het werk, hoop, zelfwaardering en tevredenheid met het leven nemen toe.

Lees hier het volledige onderzoeksrapport Effectmeting wandelcoaching door Agnes van den Berg

Berg, A.E. van den (2016). Effectmeting wandelcoaching: onderzoeksrapport. Natuurvoormensen Omgevingspsychologisch onderzoek.

error: Dit materiaal is auteursrechtelijk beschermd.