Even voorstellen: Lia de Bont

Als gecertificeerd begeleidingskundige met ruim 20 jaar ervaring binnen diverse disciplines in de hulpverlening en coaching. Ik ben in staat om op authentieke en verrassende wijze coaching, supervisie, intervisie en hulpverlening aan te bieden. Dit doe ik aan professionals, volwassenen en jongvolwassenen. Al meer dan tien jaar doe ik dit vanuit mijn eigen praktijk “het Molenpad”. Tevens ben ik gediplomeerd wandelcoach.

Deze combinatie zorgt ervoor dat ik op een bijzondere manier mijn vak kan uitoefenen. Mijn kracht ligt in het samen met jou snel tot de kern komen, door gebruik te maken van mijn analytisch vermogen in combinatie met mijn sensitiviteit en intuïtieve vaardigheden. Vanuit samenwerking ben ik gericht op jouw ontwikkeling. Met kennis en inzichten vanuit diverse invalshoeken en methodieken begeleid ik mensen met verschillende opleidingsniveaus en achtergronden.

IMG_2683-002-kopie-scaled-e1610725421343

Wat ik de afgelopen 20 jaar heb ervaren tijdens het begeleiden van mensen is, dat ieder mens op zijn eigen unieke manier zich ontwikkelt en met veranderingen om gaat. Ik geloof dat mensen alles in zich hebben om hun problemen op een bij hun passende manier op kunnen lossen. Iedereen heeft een eigen tempo, intensiteit en dynamiek.

Daarvoor is acceptatie nodig en de wetenschap dat je niet overal controle op kunt hebben. Ook hebben veel mensen gevoelens, gedrag en gedachtes, die niet helpend zijn om met zichzelf en een gegeven situatie om te gaan, ze zitten vast in hun hoofd hoe het leven zou moeten zijn, of hoe ze zelf zouden moeten zijn. Mildheid en zelfcompassie zijn dan helpend. Weer ja leren zeggen tegen alles wat er is en je talenten gebruiken en ontwikkelen, handelen in de richting die jou naar gewenste resultaten zullen leiden.

Dan krijg je weer energie, als je vanuit dat wat voor jou er echt toe doet, gaat leven. Je eigen stuur in handen, je eigen regie. Ik heb ervaren dat dit bij veel mensen ook angst oproept. Sommige mensen herkennen hun gevoelens niet meer omdat ze er niet meer mee verbonden zijn, ze durven angst en vreugde, een emotie die hoort bij het leven, niet meer toe te laten. Je eigen behoeftes kennen en erkennen zorgt ervoor dat je ook echt plezier in je leven kunt voelen, dat je weer verbonden bent met jezelf en daardoor ook (weer) de verbondenheid met andere mensen kunt ervaren.

Daarom is mijn begeleiding gericht op kennis en inzicht, verbinding met jouw geschiedenis en jouw toekomst. Vanuit het hier en nu, samen op zoek naar wat jou helpt je te ontwikkelen, wat je mogelijkheden, grenzen en verlangens zijn. Door dit hernieuwde inzicht over jezelf kun jij die stappen maken die bijdragen aan een leven met meer mogelijkheden, meer rust, ruimte en vrijheid, zingeving en plezier.

Ieder mens is uniek: allemaal zijn we op weg naar verbinding met onszelf, ‘onze natuur’ en de ander. Samen vormen wij het geheel.

Ik geloof dat jij alles in je hebt om jouw problemen op te lossen.

error: Dit materiaal is auteursrechtelijk beschermd.