Met energie en plezier aan het werk!

Voor mensen met te veel stress.

Het zijn stressvolle tijden, dit heeft zijn weerslag op je welzijn en energiehuishouding, op je denken, voelen en daardoor ook op je gedrag. Stress is een normale vorm van spanning. Het is een reactie van je lichaam die ervoor zorgt dat in situaties die dit oproepen je de benodigde prestaties kunt leveren. Dit gebeurt onder invloed van hormonen. Je hebt positieve stress bij plezierige situaties en als hulpmiddel voor een te leveren prestatie of om in een acute situatie goed te reageren. Maar er is ook ongezonde stress, het is dan niet langer een hulpmiddel maar een belasting van je geest en lichaam. Ook een te laag stressgehalte vermindert je prestaties. Het kan zijn dat je keer op keer in een stressvolle situatie belandt, zonder dat er tijd is om te herstellen. De stress stapelt zich als het ware op. 

Je staat altijd aan. Je bent aan het overleven in plaats van leven. Het is dan belangrijk om weer de spanning af te laten vloeien door rustmomenten in je leven in te bouwen. Door gebeurtenissen van buiten, komen je innerlijke stressoren naar buiten. Het is belangrijk om je eigen interne stressfactoren te herkennen en erkennen.

Constant in de overlevingsstand is een uitputtingsslag op je mentale en lichamelijke gezondheid. Je ervaart weinig plezier meer privé en in je werk.

Wandelcoach-trajecten

Wat geeft jou nu precies stress, ieder mens is anders en heeft andere ervaringen en een andere levensloop. Eenieder heeft zijn eigen stress boekhouding. Het is belangrijk om hier de balans in te vinden en te houden. Gelukkig kun je hiervan herstellen door nieuwe inzichten en kennis van jezelf, bewustwording. Tijdens dit traject krijg je inzicht in hoe jou stresssysteem in elkaar zit, je weet wanneer jij in jouw overlevingsstand gaat en wat de impact daarvan is, welk gedrag dat daar voor jou bij hoort. Je leert weer te ontspannen. Vervolgens gaan we op zoek naar jouw authentieke wensen en de voor jouw belangrijke waarden, waar wil jij je energie aan geven welke acties horen daarbij? En ga je deze door middel van oefeningen in je leven integreren. Je doet tijdens dit traject ook tussentijds wandel- en thuis oefeningen en je gaat de natuur in. Dit om optimaal te profiteren van jouw traject. Daarom spreken we ook samen af hoeveel tijd er tussen de wandelcoach bijeenkomsten zit. We houden per mail of telefonisch contact met elkaar gedurende het traject.

Vandaaruit kom jij weer in verbinding met wat voor jou er echt toe doet. Waar krijg je energie van? Waar beleef jij plezier aan? Wat kost je te veel energie en waar kun jij beter afscheid van nemen? Hoe ziet jouw cirkel van invloed eruit? Kun jij je draagkracht vergroten of moet er iets veranderen aan je draaglast of beiden?

Daardoor ga jij weer energie en plezier beleven op je werk/privé. Afhankelijk van je balans bied ik kortere of langere trajecten aan.

  • Kort wandelcoach-traject, dit bestaat uit vier wandelingen van 1,5 uur, oefeningen en thuisopdrachten en je gaat “thuis” de natuur in, ook zijn er tussendoor digitale contact momenten
  • Middellang wandelcoach-traject van zes wandelingen van 1,5 uur, oefeningen en thuisopdrachten en je gaat “thuis” de natuur in, ook zijn er tussendoor digitale contact momenten
  • Lang wandelcoach-traject van zeven wandelingen van 1,5 uur, oefeningen en thuisopdrachten en je gaat “thuis” de natuur in, ook zijn er tussendoor digitale contact momenten
error: Dit materiaal is auteursrechtelijk beschermd.